Glad midsommar!

Peter LeMarc ackompanjeras av regnet utanför fönstret. Snart går jag in på den sista skälvande timmen innan midsommarledigheten. Kontoret avfolkas så sakteliga med glada tillrop om ”trevlig midsommar”, ”glad midsommar”, flaskorna i påsarna klirrar muntert när dörren stängs bakom kollega efter kollega.

 

Vi är ett förhoppningsfullt folk som stenhårt räknar med en härlig midsommar med solsken och skratt oavsett hur vädret ser ut idag. Vi kommer sitta där i våra sommarklänningar och feeceplädar medan regnet smattrar mot presenningen ovan för huvudet och myggen festar på vårt frusna nordbosblod…och vi kommer komma tillbaka till jobbet på måndag med historier om vilken härlig midsommar det var…men kanske lite kallt.

 

Själv ska jag åka med underbara familjen till Småland och fira i år. Jag har packat badkläder, jag har packat linnen och jag har packat sommarklänningen…men jag har inte packat några varma tröjor och raggsockor…Min midsommar är alltid solig!

 

Ha en underbar helg alla fina!


Lunch shopping

Jag har inte alls råd..och borde absolut prioritera användningen av mina pengar annorlunda...men jag tycker ÄNDÅ att jag är värd min nya väska. Med tanke på att jag föll för en som kostar 3500 förra veckan så anser jag att jag idag har sparat drygt 3000kr genom att köpa den här för 399. Blir till att sköta det där med matlåda den kommande månaden!


Disk(h)o...

Hur jag än bär mig åt så lyckas jag inte genomföra mina diskprotester på arbetsplatsen. Jag intalar mig att nu SKA jag inte röra disken utan vänta ut dem och se om någon annan tar tag i det….men så till slut ger jag med mig ändå..jag ser berget växa och inser hur ingrott och äckligt allt detta kommer vara på måndag..och kryper alltså till korset och städar upp i köket. MEN jag har i alla fall satt upp små snälla lappar där jag informerar kollegorna om att kopparna tyvärr varken kan gå eller dansa utan behöver vår mänskliga assistans för att kunna ta sig till diskkorgen….faaaast..det verkar inte fungera det heller. Nåja, det är fredag…en hel helg med bara mina egna skitiga koppar.

 

Laddar för att fira jul med underbara familjen imorgon!

 

Dagens affirmation:  Idag är jag modig


Suddigt men sant!

dsc00472 (MMS)

Suddigt men sant!


Skeptisk provsmakning av rutten haj. Noter...

dsc00471 (MMS)

Skeptisk provsmakning av rutten haj. Notera det öppna fönstret. Även jag testade..men det gav ingen mersmak direkt.


Njuter fredagsmiddag i solen på gården.

dsc00464 (MMS)

Njuter fredagsmiddag i solen på gården.


Fixar fredagsfrukost åt kollegorna.

dsc00463 (MMS)

Fixar fredagsfrukost åt kollegorna.


Välkomen vackra rynka!

Jo, jag välkomnar faktiskt ”kisa-mot-solen” rynkorna som ger mitt ansikte lite karaktär. Jag är ju faktiskt 36 år så varför skulle jag vilja se ut som 25? Det är olågiskt. Först när jag såg mig själv i spegeln och anade de där små kråksparkarna så blev jag förskräckt. Inte för att det störde mig utan för att det BORDE störa mig. Visst borde man bli förskräckt och kämpa med näbbar och klor för att hålla rynkorna borta? Det är så vårt samhälle fungerar.

 

Men om jag oroar mig för kråksparkarna vid ögonen så lär det ju bara fördjupa bekymmersrynkan i pannan…och vem blir gladare av det?

 

Jag sa alltid till kvinnor som kom till Havsbaden för att göra ansiktskurer etc att rynkor ger karaktär åt ett ansikte och visar på livserfarenhet och i bästa fall visdom. Jag står fast vid det! Jag har inget emot att folk ser att jag har levt och jag kan inte erinra mig en enda gång när jag sett på någon annan och tyckt vedbörande varit ”ful” pga. några rynkor….däremot har det nog hänt att jag ryggat tillbaka när jag mötts av ett livlöst orynkigt ansikte där det inte riktig hör hemma. Men vi väljer alla det som känns bäst för oss själva så jag dömer inte de som väljer att på ett eller annat sätt bekämpa sina ålderstecken och jag har inget behov av att skynda på mitt eget åldrande men JAG väljer att ta dagen som den kommer och rynkorna i den takt de behagar dyka upp.. jag har ju även den lilla fördelen att jag just nu kan skylla rynkorna på viktnedgång..och på så sätt vända något ”negativt” till något positivt…om man så önskar.

 

…fast…jag tycker verkligen att det kan vara snyggt att bli äldre!

 

Dagens affirmation: Livet ger mig erfarenheter som jag använder på bästa möjliga sätt


Köpte nya solglasögon på lunchen.. Så nu ö...

dsc00461 (MMS)

Köpte nya solglasögon på lunchen.. Så nu öppnade sig himlen.


Lata dagar!

Sitter på kontoret med söt eftersmak av helgen. Som med allt gott så vill jag gärna ha mer men kanske är det bra att vila sig med lite vardag som återhämtning.

 

Hade en plan att ta många bilder och att sedan förgylla bloggen med dessa men det blir ju så sällan som man tänkt sig så ni får skapa era egna bilder.

 

Solsken, vänner, slappa, promenera, skratta, sjunga, prata, grilla, picknick…bara vara…ensam…och tillsammans…

 

Dagens affirmation:  Jag är glad och trivs med mig själv

 


RSS 2.0