Kaos!

Är rastlös, känner mig stressad och orolig utan någon som helst anledning, klättrar på väggarna. Försöker komma på vad det beror på och har just nu två huvudteorier.

 

Den första är att jag inte har rört på mig på två veckor, så när som på en brännbollsmatch i söndags (som för övrigt ledde till träningsvärk i 4 dagar). Kroppen skriker efter fysisk aktivitet och omvårdnad…men hjärnan är trött och vill bara ligga på soffan. Det hela blir till slut en ond cirkel som slutar med att jag just känner mig rastlös, stressad, orolig och olustig.

 

Den andra teorin bygger på att min värld just nu är fullständigt kaos. Och då syftar jag på den rent ”fysiska” världen som är mitt hem. Jag började med att lägga golv i hall och kök för två veckor sedan. Eller, för att vara helt sanningsenlig, så har jag bara tittat på och servat med mat medan Tobbe har lagt golvet. Hur som helst så innebär detta att jag har alla möbler i vardagsrummet och nu är iofs golvet lagt men socklarna återstår så det är ingen mening med att möblera upp där förens det är färdigt. Som om detta inte vore nog så kom jag i lördags på den briljanta idén att jag ska möblera om i vardagsrummet…detta måste naturligtvis ske NU vilket resulterade i att jag kl 21 i lördags kväll började tömma bokhyllorna…i plast och papperspåsar (eftersom jag inte har några kartonger)…sen tog energin och inspirationen slut och nu ligger allt överallt i vardagsrummet och bokhyllorna står kvar eftersom jag förmodligen ändå inte kan flytta dem själv. Hatar denna oreda!

 

Har gjort en klassisk ”Malin” under veckan och kört huvudet i sanden och låtsas som om detta inte finns…men det jäkliga är att det inte löser sig själv utan jag kommer bli tvungen att ta tag i det förr eller senare. Nu lutar det åt att det blir senare eftersom jag åker västerut imorgon för att mysa med Kristina, Ivar och Viggo över helgen.

 

Utöver detta så har jag klivit in i en gammal välkänd ekonomisk stress som jag har sluppit i nästan ett år nu. Har levt gott och haft det bra men med renoveringen av hall och kök så har pengarna plötsligt tagit slut…och det blir till att bita i det sura äpplet och börja leva snålt igen. Det är i sig inga problem men det innebär att andra planer jag haft blir lidande och det känns både tungt och stressande.

 

Hur som helst, jag jobbar på att andas hela vägen ner i magen och hoppas och tror att en helg med Kristina och familj i deras nya fina hus i Hunnebostrand kommer att göra underverk. Imorgon blir det roadtrip!

 

Dagens affirmation: Jag är vacker stark och vis



Bättre vara ute på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja

Är på ett bra ställe i livet just nu. Jag vandrar stundom med lera upp till knäna men även i våtmarken finns det vackra, underbara små saker att upptäcka och sen, när jag kliver upp på torr mark igen och låter fötterna vila mot det gröna färska gräset, känner solen och vänners skratt värma mig…då vet jag med säkerhet att det vi kallar livet är gott!

 

De där tradiga, tunga våtmarksvandringarna behövs för att kunna se och uppskatta sandstranden eller ängen på andra sidan. Det ger perspektiv och livet bör ses i perspektiv annars blir det platt och trist.

 

Lika mycket som jag hatar när allt är mörkt och hopplöst, lika mycket njuter jag av de dagar när ljuset genomsyrar och ger mig tillförsikt och tilltro. Livet är inte svart eller vitt…livet kan vara regnbågens alla färger…det är bara att välja.

 

Har haft en fin helg. I lördags fick jag äntligen förra årets födelsedagspresent från mapa och Magnus och Pia, en tvättmaskin som genom åren omvandlats till en spis…dvs. jag fick en ny spis. Pappa och jag kånkade upp den för mina tre trappor och sen fick pappa leka lite elektriker innan vi kånkade ner den gamla spisen..tungt var det men oj så fint det blir hemma med nytt golv och ny spis!

 

Sen blev det en tur ner på stan med mor och far för att titta på motorcyklar och fika på Landkrabban. Mysigt! Det var länge sen de var uppe och hälsade på ordentligt. När jag skickat hem dem till förorten igen så var det bara hem och vända för att åka ner till Kärleksudden där en frusen skara soldyrkare väntade på extra filtar. En liter jordgubbar och någon timme senare gjorde jag ett nytt stopp hemma för att byta kläder innan jag, Chris och Robin packade in oss och en nyinförskaffad grill i Opeln och körde till Rimbo för en mycket trevlig grillkväll hemma hos Tobbe. Lisa, Sandra och Jeton anslöt också…kvällen bjöd även på en välgörande food fight!

 

I går var det dags för terminsavslutning med Norrtelje linedancers. 4 timmars dans och mat i solskenet gör underverk för själen. Häpnar tom själv över hur mycket min dans har utvecklats sedan förra sommaravslutningen…och hur många danser jag har nött in det senaste året. Riktigt roligt… (och ja…det hjälper med snälla vänner som bekräftar den känslan)!

 

På vägen hem gjorde Chris och jag ett depåstopp hos Tobbe och hjälpte honom att bli av med lite rester…Det är lätt att må bra med sådana vänner!  …Sen var det hem och röja av lite och ladda för en ny arbetsvecka som gällde!

 

..och nu är den nya arbetsveckan igång.. Den har börjat bra och bådar gott…Let the sun shine in!

 

Dagens affirmation: Jag möter nya människor med en öppen och positiv intällning

 

 


RSS 2.0