Vänder kompost...

Ja, livet kan ju inte vara roligt jämt…men idag är det onödigt motigt... Men jag tror ändå....på det som är bra är starkt... och ibland behöver man vända komposten för att jorden ska bli riktigt näringsrik och fröt ska kunna växa starkt...det må vara ett riktigt skitgöra men det är värt det när trädet väl står där prytt med vackra, väldoftande blommor och starka rötter som står pall för stormar...jag väljer att tro...

   

 Dagens affirmation: Varje dag strävar jag efter att vara den bästa jag kan


Vantar och drömmar om varmare breddgrader

Nu är det vantar på på jobbet som gäller. Även om termometern här inne visar att det ska vara 22 grader så kan jag garantera att det inte är någonstans i närheten av den temperaturen och det blåser full storm från ventilationen. Hur som helt, löser problemet med hjälp av fingervantar och oräkneliga koppar te.

 

Har en bild på mitt skrivbord av en hängmatta i någon sorts tropisk miljö med ett turkosblått hav i bakgrunden…det är där jag skulle vilja vara just nu.

 

Att drömma kostar ju som tur är gratis så det kan jag fortsätta göra. Drömma och ladda inför kvällens dans. Det blir instruktörspremiär för min del…spännande värre! :-)

 

Dagens affirmation: Jag klarar av allt jag väljer att göra


 


Skön helg!

Andas några minuter då dagen för övrigt bjuder på ovanligt mycket arbete och jag har gett mig 17 på att jag inte ska spara massor till en annan dag utan göra det på en gång.

Hur som helst..jag drabbades av en förryckt längtan efter en bebis i morse. Sprang på en tidigare kollega i fikarummet och var och visade upp sitt barnbarn...en 8-månaders tjej som sken som solsken när hon fick syn på mig...som om jag var det roligaste som hänt henne på hela dagen..fan, helvetes, jävla skit...jag vill också ha!

Nåja, livet kan ju inte vara en dans på rosor jämt och om man nu bortser från att jag inte har precis allt det jag önskar så har jag det ju faktiskt rätt bra trots allt. Har haft en fin helg. I lördags latade jag mig ordentligt och sov tills klockan var 10.01..det var länge sen kan jag lova. Men skönt och förmodligen välbehövligt.

Det blev en tur ner till Mag och Pia och bästa brorsbarnen på eftermiddagen. Lukas och jag byggde färdigt dunderborren (lego) och Jag och Maia lade pärlplattor i form av prinsessor och hjärtan. Vi han även med lite filmmys och taco middag...allt som allt en riktit bra dag.

Igår han jag med en liten sväng på en utställning med trägubbar och framför allt en välbehövlig och trevlig stavgångs runda i regnet på kvällen. Kan inte klaga på min söndag heller alltså :-)

Är just nu inne i en ny period av att försöka göra något åt de där överskottskilona. Det går i och för sig inget vidare för tillfället men det har i alla fall fört med sig det positiva att jag ägnar mig åt någon sorts av regelbunden fysisk aktivitet...förutom dansen då. Har med god assistans och uppmuntran återupptäckt tjusningen med stavgång...sen är det ju mycket roligare att träna med sällskap.

Ja, den som lever lär väl bli varse om det blir någon viktminskning av det hela. Försöker att inte vara allt för besatt av iden och istället nöja mig med att fokusera tillvaron på att må bra, skratta och göra saker jag tycker om..måste ju ha roligt på vägen liksom.

Dagens affirmation: Jag är bra, uppskattad och omtyckt


Onaturlig trötthet...

Sitter här och grubblar över vart tröttheten kommer ifrån? Helgen som var erbjöd goda möjligheter att äntligen få sova ut och i övrigt bara ta det lugnt och umgås med fina vänner. Jag tycker verkligen inte att jag borde vara såhär trött.

 

Är det jobbet, livssituationen, mörkret, regnet, kylan eller har jag någon brist? Jag vet inte, vet bara att jag är energilåg just nu och inte alls tycker om det. Det värsta är väl att detta inte är någon tillfällig företeelse utan något som kommer över mig titt som tätt och har gjort så i många år.

 

För några år sedan sökte jag läkare för att reda ut vad tröttheten kunde bero på. De hittade inga fysiska fel utan drog slutsatsen att jag var på väg in i en depression. Der är möjligt att det var så då och jag fick god hjälp med att ta mig upp på båda benen igen…men nu, nej, det lurar inte någon depression runt hörnet. Livet är fullt av underbara stunder och människor och även om det finns mycket jag skulle vilja ändra på så tycker jag ändå att jag lever ett mycket rikt liv…så varför är jag då så trött?

 

Skulle nog behöva en ordentlig massage, en kram och massor av skratt! Tror det är en universalkur för allt :-)


Firmafest och fikamys!

Ni vet hur det kan vara när fredagsfikat är avklarat och den hägrande helgen är precis runt hörnet. Man börjar slå av lite på tempot och ser fram emot att landa i soffan hemma för ett välbehövligt lugnt fredagsmys…(fri tolkning). Den känslan infinner sig inte på min arbetsplats idag!

 

Ikväll är det stor 50-års baluns för Proffice vilket innebär att jag och mina kollegor ska ikläda oss bästa partystassen och förflytta oss från kontoret till en festlokal i Alvik. Där väntar, så vitt vi vet, ca 600 andra kollegor, middag, underhållning och dans.

 

Just för ögonblicket känns soffan mycket mer lockande men jag ska nog se till att komma i partystämning tills det är dags att ge sig av. Har dock fattat det mogna beslutet att hålla mig nykter ikväll. Är med andra ord bilburen.

 

Beslutet grundar sig inte enbart på att jag är för bekväm för att åka kommunalt, jag har också tagit med i beräkningen att jag imorgon kl 14.00 väntar fina vänner och deras kakor på besök. Fikaknytis på café Malin! Måste med andra ord hinna hem och städa och baka innan gästerna anländer och då är det skönt att ha varit nykter kvällen innan.

 

Önskar alla underbara en riktigt skön helg!

 

Dagens affirmation: Jag är modig och stark

 Electro Disco


Det är gott att vara jag!

Sitter och smuttar på ett vitt chai te som doftar helt ljuvligt och smakar kola och jul. Ur högtalarna strömmar irländsk musik med Orthodox Celts och utanför mitt kontorsfönster skiner solen och vinden rufsar om bland trädens grenar. Har faktiskt inte någon som helst anledning att klaga.

 

Laddar för en myskväll med Åsa och Kattis i Blackeberg. Det var på tok för länge sedan jag han med att träffa dem så det ska bli trevligt att äntligen få lite tid…även om det blir en kort stund.

 

Längtar efter att hinna piffa till mitt hem lite och göra det så där supermysigt så att man med gott samvete kan krypa upp i soffan och bara njuta. Det är en bra start att jag ska ha gäster på lördag så att jag är tvungen att städa.

 

Den här veckan har så här långt bjudit på följande insikter:

 

Jag är stark och när jag tror på mig själv så blir jag starkare för varje dag.

Vänner är det viktigaste som finns och man behöver alla sorter för att pusslet ska gå ihop.

Jag kan njuta av hösten och se det positiva i det som är.

Jag skulle vilja ha en riktigt stor och härlig tekopp. 


Jag har säkert fått massor av andra insikter också men dessa är de som ligger överst på listan just nu.

 

Är djupt tacksam för ALLA mina underbara vänner!

 

Dagens affirmation: Jag är älskad och trygg


Höstmys!

Vill gå en höstpromenad. Vill sparka i löven och kisa mot solen. Vill höra en god väns skratt och känna vinden som tar tag i mitt hår. Vill andas den friska luften och känna doften av hav. Vill se solen gå ner och molnen färgas rosa.

 

Jag vill tina upp kvällskalla fötter framför en brasa i fint sällskap och härda huden på fingertopparna mot gitarrsträngarna.

 

Jag vill fastna med blicken i en låga från ett ljus.

 

Jag vill vara jag, precis som jag är!

 

Dagens affirmation: Jag är positiv och förstående


RSS 2.0