Middagstips
Har just suttit och skrivit ner ett förslag på veckomeny som efterfrågats av några av mina vänner. Det visade sig vara hur kul som helst och därför bjuder jag här på ett middagstips.
Köttfärslimpa med potatismos el. citronslungad potatis
Det här är den absolut enklaste köttfärslimpa du kan göra. Jag brukar välja att göra den med kycklingfärs men det går precis lika bra med vanlig köttfärs.
Ingredienser ca 4-6 portioner
500 gr färs
2dl creme fraiche (naturell eller med någon smak)
1 påse fransk löksoppa
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda alla ingredienser i en bunke (om du vill kan du lägga till lite dijon senap men utan blir den mer barnvänlig)
- Smörj en ugnsfast form och läck färssmeten i formen och forma till en limpa
- Grädda i ugnen i ca 40 minuter
- Under tiden limpan gräddas skalar du massor av potatis som du kokar och gör ordentligt med potatismos av (så att det räcker till fiskgratängen imorgon)
- Servera köttfärslimpan med en kall örtsås eller vanlig brunsås och massor av grönsaker.
Alternativa serveringsförslag:
Gör moset på lika delar potatis och morötter, smakar mums och får fin halloween färg J.
För mer ”vuxensmak” kan du pressa i en vitlöksklyfta i mjölken eller buljongen som du använder till moset då får du ett mos med skönt sting.
Om du längtar efter våren och något lättare så kokar du potatisen och skär den i ”potatissallads” stora bitar, pressar en citron och blandar i massor av finklippt persilja häller detta över potatisen när den fortfarande är varm och blandar om. Servera direkt. Superfräscht!